Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Το αν ειναι μια τοσο μικρη και ταυτοχρονα τοσο μεγαλη λεξη που γυρω της πολλες φορες γυριζει η υπαρξη μας.Αν ειχε γινει αυτο,αν εκανα εκεινο.αν ειχα πει αυτο, αν δεν ειχα πει εκεινο.Χιλιαδες αν στροβιλιζονται μεσα στο μυαλο μας καθημερινα και μας κανουν αλλες φορες κακο και αλλες καλο.Στο δικο μου μυαλο τα αν ειναι παρα πολλα τον τελευταιο καιρο.Αμετρητα θα ελαγα.Εχω χαθει μεσα σε αυτα και φυσικα ακρη δεν βγαζω.Μπερδεμα θα πει καποιος.Ναι και μεγαλο θα συμπληρωνα εγω.Εχω ομως μια εντονη διαθεση να τα αφησω στην ακρη,να τα προσπερασω.Δεν θελω να ζω με αυτα.Περισσοτερο κακο κανουν παρα καλο.Θελω να τα προσπερασω και να τα αφησω πισω.Δεν ξερω αν τα καταφερω στο τελος ενα ειναι σιγουρο ομως.Θα προσπαθησω με οσες δυναμεις εχω και θα παλεψω πολυ.Ποιος ξερει ιδως και να τα καταφερω.Ολα τα πραγματα γινονται με καποιο σκοπο,ειτε τα σωστα ,ειτε τα λαθος.Αν στεκομαστε σ αυτα και δεν τα προσπερναμε χασαμε την ζωη μας την ψυχη μας και την ηρεμια μας.Αραγε πρεπει να το κανουμε αυτο στον εαυτο μας;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν πρέπει να το κάνουμε. Και ξέρω ότι θα ακουστεί κλισέ αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή και δεν πρέπει να την χαραμίζουμε και να αμφιβάλλουμε για τις πράξεις μας κάνοντας υποθέσεις, όπως αν είχα κάνει αυτό. Δυστηχώς αυτό το αν με κυνηγάει και εμένα στην καθημερινότητά μου και κάνω μεγάλες προσπάθειες για να το διώξω. Βέβαια το μυαλό είναι κάτι τόσο δυνατό που δεν μπορείς συνέχεια να του βάζεις όρια. Προσπαθείς όμως να το ξεγελάσεις. Αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε φορά που σκέφτομαι αν...Γιατί ότι είναι να γίνει θα γίνει. Γιατί ότι και να έκανες δεν γυρίζει πίσω με το αν.. Μια τόσο μικρή λέξη και μπορεί να φθείρει την ψυχή και το μυαλό τόσο εύκολα. Για αυτό χρειάζεται δύναμη και πιστεύω ότι αξίζει να προσπαθήσεις. να προσέχεις.

fotini είπε...

σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια .ειναι πολυ δυσκολο να το πετυχεις αυτο αλλα οχι ακατορθωτο.το εχω κανει αρκετες φορες αλλα υπαρχουν ομως πολλες φορες που ξανακυλω και αρχιζω τα αν.η ζωη ειναι μια συνεχης προσπαθεια οποτε δεν το βαζω κατω.

Γιάννης Παππάς είπε...

Φωτεινή μου το άν μπορεί αν θέλουμε να γίνει θά
αλλα πρίν γίνει καλά είναι να δουλεύουμε στο μυαλό μας το (άν θα)και να ζυγίζουμε τα πράγματα όσο μπορούμε
ο θεός είναι μεγάλος
να είσαι καλά

fotini είπε...

το κακο ειναι οτι παντα το αν το σκεφτομαστε για κατι που εχει γινει ηδη και που συνηθως δεν μας αρεσει καθολου η εκβαση του.σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου και τα καλα σου λογια.

Ελενα καπακιώτου είπε...

fotini τον ΑΝ.... εχει μια λεξη αντιθετη που ονομαζετε ΘΕΛΗΣΗ.... ΑΝ εσυ εχεις ΘΕΛΗΣΗ τα περισσότερα ΑΝ... μπορουν να πραγματοποιθουν έστω και αργα... αν όμως ειναι της νιοτης τα ΑΝ και δεν μπορεις να φερεις τον χρονο πίσω... να ξερεις όμως ότι απόχτησες γνωση και σοφια... για να εχεις να θυμασαι εστω αν ειναι θλιβερα... αν ειναι λαθη... αν ειναι αν... αν και ενα σωρο ΑΝ....

καλό βραδυ καλή μου

fotini είπε...

zinaa kapa αχ ολα αυτα τα αν τελικα βασανιζουν πολυ κοσμο.σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου και για το κουραγιο που μου δινεις.να σαι καλα.