Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Η μερα της γυναικας

Απο παντα δεν μου αρεσε αυτη η μερα.Δεν ηθελα να υπαρχει τετοια γιορτη.Την θεωρουσα υποτιμιτικη για ολες τις γυναικες.Ελεγα τι να κανεις τις γιορτες; Να σε γιορταζουν μια φορα τον χρονο και μετα να σε ξεχναν;Ομως εχθες διαβαζοντας μια εφημεριδα αναθεωρισα τις αποψεις μου.Θα σας γραψω μερικα κομματια απο το αρθρο .
Επιδημια βιασμων στην αφρικη.
Πολυ περισσοτερα πρεπει να γινουν για την αντιμετωπιση της ΄΄επιδημιας ΄΄ των βιασμων στις ζωνες του πολεμου σε ολοκληρο τον κοσμο, λενε οι ΄΄γιατροι χωρις συνορα΄΄.
............................................................................................................................................
Ο βιασμος χρησιμοποιειται ως οπλο πολεμου στο Κονγκο, κανει θραυση στις μικρες πολεις της Νοτιας Αφρικης και αποτελει κοινη πρακτικη σε βαρος των προσφυγων στη Ζιμπαμπουε.
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
Παγκοσμιως μια στις πεντε γυναικες πεφτει θυμα βιασμου η αποπειρας βιασμου, ενω σε καποιες χωρες μια στις τρεις γυναικες πεφτει θυμα καποιας μορφης κακοποιησης.
.................................................................................................................................................
Για ολες αυτς τις γυναικες λοιπον ειναι αφιερωμενη αυτη η μερα.Σε αυτες και σε οσες ακομα καταπιεζονται και κακοποιουνται χωρις να εχουν την δυνατοτητα να ξεφυγουν απο τα δεσμα που καποιοι αντρες τους εχουν βαλει.Για ολες εκεινες που δεν ξερουν για την σημερινη μερα γιατι δεν τις αφησαν ποτε να μαθουν.Σε ολες εκεινες που η λεξη σχολειο ειναι μονο στα ονειρα τους και η λεξη φροντιδα απο τους αλλους προς αυτες ειναι αγνωστη.Ας ελπισουμε να παμε εστω ενα βημα μπροστα,και καποια στιγμη σε μια ιδανικη κοινωνια να σταματησουν ολα αυτα.Γιατι οπως λεει και η ΄΄Οριανα φαλατσι΄΄ σε ενα της βιβλιο ΄΄ειναι συναρπαστικο να γεννηθεις γυναικα΄΄.

12 σχόλια:

117 είπε...

είναι λυπηρό να βλέπεις τέτοια υποκρισία, με δήθεν γιορτές, ενώ γύρω μας υπάρχουν γυναίκες, αναρίθμητες γυναίκες που στερούνται αυτά που αναφέρεις στην τελευταία παράγραφο...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά εύχομαι κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή εκμετάλλευση. Είναι πολύ λυπηρό να υπάρχουν τόσες γυναίκες γύρω στο κόσμο που να υποφέρουν και μην γνωρίζουν την σημαίνει η λέξη δικαιώματα. . Και οι κυβερνήσεις απλά αγνοούν..

fotini είπε...

117 δυστυχως η υποκρισια περισσευει στις μερες μας.θα μπορουσα να γραφω πολλες ωρες και σελιδες για πραγματα που αφορουν τις γυναικες,οχι βεβαια τις βολεμενες αλλα ολες τις αλλες που καθημερινα ζουν ενα δραμα.ας γραψουν ομως και αλλοι μηπως τελικα γινει κατι,εστω και μικρο.να σαι καλα και καλημερα.

fotini είπε...

Λετα απο το στομα σου και στα αυτια οσων μπορουν να βοηθησουν.καλημερα.

THANASIS MAKEDONAS είπε...

εχεις δικιο για πολλες γυναικες ειναι μια φορα το χρονο για αλλες καμια.αν και στην χωρα μας η κακοποιηση μιας γυναικαςειναι σε πολυ μικρο βαθμο δεν θα επρεπε να υπαρχει καθολου......γυναικα ενα λουλουδι που πρεπει να το αγαπας και νατο φροντιζεις για να μην μαραθει.

ΑΝΝΑ είπε...

Καλημέρα. Είναι τραγικό στην εποχή μας να υπάρχουν συνθήκες άσχημες όχι μόνο για τις γυναίκες του κόσμου αλλά και για τα παιδιά, για κάθε ελεύθερο άνθρωπο στη γη.

alterego είπε...

Καλημερα. Ελπιζω αυτα που περιγραφεις να μην αγγιζουν την προσωπικη σου ζωη και να αφορουν αλλες γυναικες λιγοτερο τυχερες η βολεμενες. Την καλημερα μου και χρονια πολλα μια και αναθεωρησες τις αποψεις σου

fotini είπε...

σας ευχαριστω πολυ για τα λογια σας.το θεμα της σημερινης μερας ειναι τεραστιο και δυστυχως αλυτο.ας ελπισουμε οι ευχες ολων μας να πιασουν τοπο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Το είπα και αλλού , θεωρώ υποκρισία τη γιορτή αυτή, θέλω να με θυμούνται όταν ΠΡΕΠΕΙ να με θυμούνται και να με τιμουν σαν παραγωγική μονάδα της κοινωνίας, σα σύζυγο, μητέρα, γιαγιά..όχι γλυψίματα υποκριτικά και λουλούδια .

fotini είπε...

αχτιδα πες τα χρυσοστομη πεστα...........

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΙ ΕΔΩ....
ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΠΛΟΚ...
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΑ.ΑΥΤΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥ ΕΡΩΤΗΛΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ....ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ **

fotini είπε...

Φωτεινη το ξερω αυτο που λες και εγω της ιδιας αποψης ημουν αλλα να που καποιες γυναικες δεν γιορταζουν ποτε.και οχι μονον αυτο αλλα τις αντιμετοπιζουν χειροτερα και απο ζωα.μονον και μονον γι αυτες θα πρεπει να υπαρχει αυτη η μερα μηπως και τις σκεφτει καποιος μηπως και γινει η αρχη για κατι καλυτερο στην ζωη τους.σε καλοσοριζω στην παρεα και καλη σου μερα.