Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Κι ομως........

Η βολτα στα διαφορα blog καλα κρατει.Παλι θα σας μεταφερω κατι απο το troktiko.Ολοι μας εχουμε μαθει για τα διαφορα σκανδαλα που συγκλονιζουν τους κολπους της εκκλησιας.Δεν τα πηγαινα ποτε καλα με τους <<παππαδες>> και τον τροπο που αντιμετοπιζαν τον κοσμο.Οχι δεν αναφερομαι στους απλους κληρικους που η πλειοψηφια τους εκτελει εργο αλλα στους μεγαλους και τρανους που εχουν ξεχασει τι θα πρεσβευουν και πως πρεπει να ζουν και εχουν κανει την απληστια δευτερη φυση τους.Μα να που αλιευσα αυτο σημερα που τουλαχιστον μου δινει μια ελπιδα πως ισως αλλαξει κατι.

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι συνεργάτες του Ιερώνυμου...

Δεν πίστευαν στ’ αφτιά τους οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου όταν κατά τη διάρκεια μιας πρωινής σύσκεψης άκουσαν από τα χείλη του το περίεργο αίτημα που είχε:

«Θέλω να μου δίνετε το μισθό μου σε χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ», τους είπε και εκείνοι άρχιζαν να τον κοιτάζουν απορημένοι. Μόνο ένας κατάλαβε. Οσοι γνωρίζουν από παλιά τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ξέρουν ότι συνηθίζει να «μοιράζει» μυστικά μεγάλο μέρος του μισθού του σε ανήμπορους ανθρώπους. Οχι ότι τα λεφτά τού περισσεύουν. Οι αποδοχές του μόλις που φτάνουν τις 2.000 ευρώ, ενώ οι τραπεζικές του καταθέσεις είναι πενιχρές. Ωστόσο, ο Ιερώνυμος θέλει να...


έχει πάντοτε στην τσέπη του χρήματα. Το δόγμα του Αρχιεπισκόπου, ένα χρόνο από τότε που εξελέγη στο αξίωμά του, είναι απλό: «Λιγότερη σπατάλη και λιγότερα έξοδα για τον εαυτό μας, περισσότερα χρήματα, περισσότερη έγνοια για τους οικονομικά αδύναμους».

Επί μακαριστού Χριστόδουλου τα έξοδα διαβίωσης και οι δαπάνες ξενίας έφταναν τις 130.000 ευρώ ετησίως. Ο κ. Ιερώνυμος έδωσε εντολή για τη δραστική περικοπή τους, ώστε να φτάσουν τις 10.000 ευρώ ετησίως.

- Πούλησε δύο από τα πέντε αυτοκίνητα που διέθετε η Αρχιεπισκοπή, μάρκας BMW.
- Αρνήθηκε να διαμείνει στην οικία του Αρχιεπισκόπου στο Ψυχικό και κοιμάται στο Συνοδικό Μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης, το οποίο χτίστηκε, όπως ανακάλυψε δηλώνοντάς το στο Κτηματολόγιο, το 1896.
- Εδωσε εντολή για την πλήρη μηχανογράφηση των δαπανών, την πορεία των οποίων παρακολουθεί μέσα από τα e-mail που φτάνουν καθημερινά στο λάπτοπ που του δώρισαν οι συνεργάτες του.
Πώς αξιοποιούνται οι 120.000 ευρώ που εξοικονομήθηκαν;

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε εντολή να στηρίζονται, όταν είναι επιτρεπτό, ανήμποροι άνθρωποι. Πρόσφατα η Εκκλησία έσωσε το σπίτι μιας γυναίκας στη Ζάκυνθο, το οποίο κινδύνευε με πλειστηριασμό από τράπεζα. Με απόφαση του μακαριότατου βοηθούνται επίσης κατά καιρούς με διάφορα ποσά νέοι που σπουδάζουν, μοναχικοί υπερήλικες κ.ά., οι οποίοι με βάση τη φορολογική τους δήλωση ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η κοινωνική πολιτική είναι ο πρώτος άξονας της πολιτικής που ακολουθεί ο αθόρυβος αυτός ηγέτης της Εκκλησίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τα οποία γενικώς δεν τα πάει καλά.

5 σχόλια:

117 είπε...

καλησπέρα! διάβασα αυτά που γράφεις σχετικά με τον ιερώνυμο, και, αν και γνώριζα το ήθος του και τον συμπαθούσα, και τον θεωρώ έναν από τους πνευματικούς μας ηγέτες, δεν ήξερα πως έχει προβεί σε τέτοιες ενέργειες... είχα ακούσει μόνο τα μισά από αυτά που γράφεις. φαίνεται πως δεν είναι όλοι οι ιεράρχες διεφθαρμένοι (ετυχώς! με τόσα που βλέπουμε τελευταία), και ο αρχιεπίσκοπος όχι μόνο επιβεβαιώνει και έμπρακτα το ήθος του, αλλά δίνει και το καλό παράδειγμα για όλους μας. καλό σου βράδυ

fotini είπε...

117 πρεπει να τα γραφουμε ολα και τα κακα αλλα και τα καλα.

THANASIS MAKEDONAS είπε...

αν ηταν ολοι σαν τον ιερωνυμο ο κοσμος δεν θα εφευγε απο την εκκλησια.μπραβο του ελπιζω και αλλοι ιερεις να τον ακολουθησουν

fotini είπε...

και εγω θαναση και εγω

Κέρβερος είπε...

Μακάρι να ήταν όλος ο κλήρος έτσι! Να λείπανε τελείως τα αδηφάγα παράσιτα που κοιτούν μόνο το συμφέρον της θνητής τσέπης τους.