Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Γάμος (στο Πακιστάν) με 12χρονη νύφη

Η Νασρίν είναι ένα κορίτσι από το Πακιστάν που η μητέρα της αποφάσισε να την παντρέψει από τα δώδεκά της, χωρίς φυσικά να τη ρωτήσει αν θέλει να παντρευτεί και μάλιστα μ' έναν άνδρα δεκατέσσερα χρόνια μεγαλύτερό της...

Και ο 26χρονος Σαχίντ, όμως, ο άνδρας που επέλεξε για εκείνη η μητέρα της, υπάκουσε στην εντολή των γονιών του και είπε το «ναι» χωρίς να έχει γνωρίσει καν τη γυναίκα που του είχαν ετοιμάσει. Στο Πακιστάν κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την απόφαση που παίρνουν οι γονείς για εκείνον. Ο Σαχίντ, γιος ενός ιδιοκτήτη γκαράζ, αν και είχε λογοδοθεί μέσω της μητέρας του με δύο άλλες νέες κοπέλες, δεν είχε ξαναπαντρευτεί. Ετσι, όταν μια γειτόνισσα μίλησε στη μητέρα του για τη Νασρίν, της οποίας ο πατέρας είχε πεθάνει πριν από δύο χρόνια, εκείνη βρήκε καλό το προξενιό και το προχώρησε. Η μητέρα της Νασρίν δέχτηκε την πρόταση γάμου κι έτσι ο Σαχίντ και η Νασρίν έγιναν αντρόγυνο.

Οι νεόνυμφοι, σύμφωνα με την παράδοση, συναντήθηκαν για πρώτη φορά την ημέρα του γάμου τους. Μάλιστα, είδαν το πρόσωπο ο ένας του άλλου μέσα από έναν καθρέφτη που κρατούσε ο αδελφός του γαμπρού.


2 σχόλια:

Κέρβερος είπε...

Κι όμως ζούμε στο 2009. Νομίζω δηλαδή...!

fotini είπε...

loner.......μ αυτα που διαβαζω αμφιβαλλω αν ολοι ζουμε στην ιδια χρονολογια.